30/01/14 Onderzoek: Safari in 2013 meest gebruikte browser

Volgens de statistieken van 18 verschillende websites is Safari de meest gebruikte browser geweest in 2013. Dit blijkt uit onderzoek wat is gedaan door www.prepaidsimkaart.net. Hoe kan safari de meest gebruikte browser zijn?
Kort antwoord: Dit komt onder andere door het creëren van nieuw marktaandeel onder de sector “mobiele devices” door Apple. Dit in combinatie met het groeiend mobiel gebruik voor het bezoeken van internet websites, maakt Safari de meest gebruikte browser. 
De lancering van iPads en vervolgens de creatie van nieuwe generatie iPads, nieuwe generatie iPhones wat allen op iOS draait. Hier is safari de standaard browser. . Dit betekent dat iedereen die een iPad heeft en wilt “internetten” standaard Safari gebruikt om websites te bezoeken.


Apple heeft natuurlijk met de iPhone 5 weer enige klanten kunnen terug winnen die in eerste instantie waren overgestapt naar een Android telefoon. Ook de iPhone gebruikt Safari als standaard browser wat dus hetzelfde effect met zich mee brengt. Onderstaand worden er grafieken weergegeven om deze conclusie te ondersteunen. De betreffende grafieken zijn screenshots uit onze Piwik Analytics, wat een substituut is voor Google Analytics.

Onderzoek

Dit onderzoek is uitgevoerd door PrepaidSimkaart.net. PrepaidSimkaart.net is een vergelijkingswebsite betreffende prepaid simkaarten waar de consument in één oogopslag de goedkoopste prepaid simkaarten van Nederland kan vinden. De statistieken uit de afbeelding zijn afkomstig uit de statistieken van prepaidsimkaart.net en de uitkomsten met 18 andere websites.

 

De iPad is nog steeds de meest gewilde tablet. Dit komt met name door de marketing en het design van het apparaat aangezien de specificaties niet altijd beter zijn dan sommige Android tablets. Daarnaast is de verhouding tussen iPhone en andere smartphones met de komst van de iPhone 5 ook weer geminimaliseerd in het voordeel van Apple.

Conclusie en Verwachtingen

Door nieuwe markten te creëren met o.a. de iPad en marktaandeel te winnen met de vernieuwde iPads en iPhones die allen Safari als standaard browser gebruiken, is Safari enorm gegroeid. Echter verwachten wij dat deze groei enigszins zal stagneren en waarschijnlijk iets zal afnemen. Dit komt om de volgende redenen:

1) Samsung doet het als nummer 1 concurrent erg goed. Wij verwachten dat Samsung marktaandeel zal terug winnen en consumenten vaker gebruik zullen gaan maken van het Android platform.

2) Door de sterke groei in de smartphone markt zijn er meerdere nieuwe smartphone producenten op de markt gekomen. Partijen als Huawei, Amoi en Meizu zijn het afgelopen jaar snel aan het groeien door met name de lagere prijzen mobiele apparaten als smartphones en tablets. Al deze partijen zijn prijsvechters en aangezien steeds meer consumenten op hun budget gaan letten kunnen het serieuze concurrenten worden voor zowel Apple als Samsung.

Plaats een reactie

Vul hieronder je naam en reactie in: