27/03/13 iPhone minst veilige smartphone

Er verschijnen vaker nieuwsberichten over kwaadaardige software (ook wel Malware genoemd) die het besturingssysteem van Google Android insluipen. Maar dit betekent niet dat de Android toestellen het minst veilig zijn. De andere besturingssystemen kampen ook met de zogeheten Malware.

Zo zou de iPhone de meest kwetsbare smartphone zijn volgens de nieuwe studie, dat uitgevoerd is door Sourcefire. De data die Sourcefire gebruikt heeft is afkomstig uit de Common Vulnerabilities and Exposures (CVE) database en de National Vulnerability Database (NVD) en geeft cijfers van de afgelopen 25 jaar weer.

Sourcefire komt met de conclusie dat de iPhone kwetsbaarder is dat de Android, Windows Phone en Blackberry toestellen. Als we een top 4 moeten maken van de meest kwetsbare besturingssystemen dan ziet die er zo uit:

1.     iPhone – 210 kwetsbare punten

2.     Android – 24 kwetsbare punten

3.     Windows Phone – 14 kwetsbare punten

4.     BlackBerry – 11 kwetsbare punten 

Er is wel een relatie tussen de kwetsbaarheid van het toestel en het aantal gebruikers. Zo hebben de eerste 2 besturingssystemen ook de meeste gebruikers. Desalniettemin, heeft de iPhone volgens dit onderzoek verreweg het meest aantal kwetsbare punten.

Bron: PhoneArena

Plaats een reactie

Vul hieronder je naam en reactie in: