25/09/12 iPhone 5 na 72 uur al 5 miljoen keer verkocht!

Apple heeft laten weten de iPhone 5 in tijd van 3 dagen ruim 5 miljoen keer te hebben verkocht. Het toestel ging op vrijdag 21 september in de verkoop in onder meer de Verenigde Staten, Duitsland en Frankrijk.

Apple liet in het persbericht weten dat het toestel nog niet eerder zo snel over de toonbank vloog. Hoewel de verkoopcijfers volgens analisten tegenvallen, doet Apple er alles aan om zijn klanten zo snel mogelijk van de iPhone 5 te voorzien. De vraag is namelijk enorm.

Met deze cijfers heeft Apple er weer een record bij. Eerder werd al een record gevestigt op de pre-orders. De iPhone 5 werd tijdens de pre-order maar liefst 4 miljoen keer besteld, dit is twee keer zoveel als bij de iPhone 4S van vorig jaar. Verder werd Apple's nieuwe smartphone al 2 miljoen keer verkocht in een tijdsbestek van 24 uur. 

Hoewel dit voor Apple fantastische cijfers zijn en de fabrikant zijn uiterste best moet doen om zijn klanten zo snel mogelijk van een iPhone 5 te voorzien, hadden analisten hogere verkoopcijfers verwacht. Analisten gingen er namelijk van uit dat het nieuwe toestel van Apple in de eerste drie dagen zo'n 6 tot 10 miljoen keer zou worden verkocht.

Aankomende vrijdag, 28 september, gaat de iPhone 5 in Nederland en België officieel in de verkoop. Bij verschillende providers is de iPhone 5 al te bestellen in combinatie met een abonnement.

Bron: Apple

Plaats een reactie

Vul hieronder je naam en reactie in: