19/01/12 iPhone 4S overheerst smartphonemarkt laatste 3 maanden
 

Daar waar Android in 2011 niet leek te stuiten in groei heeft de introductie van de iPhone 4S in oktober een harde rem gezet op deze spurt. Van het totaal aantal verkochte smartphones in de laatste 3 maanden van 2011 werd in Amerika in maar liefst 44,5% van de gevallen voor een iPhone gekozen. De maand hiervoor bedroeg dit slechts 25,1%.

Dat blijkt uit de laatste cijfers van onderzoeksbureau Nielsen dat vandaag zijn cijfers heeft gepresenteerd. In het vierde en laatste kwartaal van 2011 had 46,3 procent van de Amerikaanse consumenten een Android-smartphone. De iPhone was toen goed voor een aandeel van 30 procent en BlackBerry voor 14,9 procent. Nielsen vroeg aan consumenten die de afgelopen drie maanden een nieuwe smartphone hadden gekocht op welk besturingssysteem deze draaide.

Volgens deze cijfers nadert iOS dus Android. Nadat Android begin 2010 iOS voorbij streefde is het verschil niet meer zo klein geweest. De groei-strategieën van beide grootmachten verschillen hierin nogal. Waar Apple haar positie heeft weten te verstevigen met de lancering van één nieuw iPhone model (in 3 verschillende varianten) stond 2011 voor Android in het teken van de lancering van zoveel mogelijk verschillende type telefoons bij veel verschillende aanbieders.

Plaats een reactie

Vul hieronder je naam en reactie in: