17/10/12 Foxconn geeft kinderarbeid toe

Rond de Chinese fabrieken van Foxconn is er opnieuw ophef ontstaan. Tijdens een controle bij de fabriek zijn er meerdere minderjarige jongeren onder het personeel gevonden.

Dinsdag bevestigde Foxconn na een rapport van China Labor Watch dat de fabriek meerdere minderjarige jongeren in dienst heeft. De jongste medewerkers zijn 14 jaar jong, terwijl werken in China pas is toegestaan vanaf 16-jarige leeftijd. Volgens Foxconn vallen de 14-jarige medewerkers in dienst als stagiair. 

Volgens de Chinese fabriek zouden de jongeren voor drie weken bij Foxconn hebben gewerkt en zijn er via hun school ingerold. "We nemen de volledige verantwoordelijkheid voor deze overtreding en we hebben alle studenten onze excuses aangeboden.", aldus Foxconn.

Foxconn staat vooral bekend als zeer belangrijke leverancier voor onder andere de iPhone onderdelen. De afgelopen jaren kwam Foxconn al diverse keren negatief in het nieuws vanwege stakingen, rellen en zeer slechte arbeidsomstandigheden. 

Eerder dit jaar moest Apple al ingrijpen bij de Chinese fabriek, zowel de Chinese als de interne regels van Apple werden door Foxconn overtreden. Sindsdien is de werkweek teruggebracht naar 49 uur, is er een salarisverhoging doorgevoerd en staat het bedrijf externe controles toe.

Bij Foxconn zijn er meer dan een miljoen werknemers in dienst. Het overtreden van regels gebeurt vooral door de hoge werkdruk die Foxconn zijn medewerkers oplegd. In de afgelopen jaren zijn er al tientallen zelfmoorden gepleegd door de werknemers.

Bron: Nu.nl

Plaats een reactie

Vul hieronder je naam en reactie in: