16/04/13 Facebook Home komt misschien ook naar de iPhone en Windows Phone

Facebook kondigde laatst haar eigen skin (softwarelaag) aan voor sommige Android telefoons, met de HTC First als eerste telefoon. Nu lijkt het erop dat de iPhone en Windows Phone-toestellen dit wellicht ook gaan krijgen. Adam Mosseri (Director of Product bij Facebook) heeft dit aangegeven in een interview met de website Bloomberg.

Facebook Home is in principe gewoon software die je achtergrond van je telefoon (screensaver) invult met updates uit je sociale netwerk. Hierdoor verschuift de focus van applicaties naar sociale netwerken.

Facebook wil een grote dekking krijgen en probeert daarom ook Apple en Microsoft over de streep te trekken. In het het interview stelt Mosseri dat Facebook open staat voor eventuele aanpassingen aan de software. Zo zou de software een andere naam kunnen krijgen en zal die qua design ook iets kunnen veranderen.  Als je telefoon (iPhone) bijvoorbeeld vergrendeld is dan zou het kunnen zijn dat je meldingen dan al in het verlichte scherm ziet. Aan dit soort aanpassingen moet je denken.

Wij verwachten dat Windows dit ieder geval zal ondersteunen omdat zij hard aan het werk zijn om de benodigde software-support te krijgen die ze nodig hebben. De Windows telefoons ondersteunen bijvoorbeeld steeds meer applicaties. Wij zijn benieuwd of Apple meegaat en de Facebook software zal ondersteunen.

Plaats een reactie

Vul hieronder je naam en reactie in: