05/03/14 Carplay aangekondigd door Apple

iPhone gebruikers kunnen tijdens het autorijden op korte termijn gebruik maken van Apple's nieuwe platform: Carplay. Veel autofabrikanten gaan dit platform als optie aanbieden in verschillende modellen. Onder andere Mercedes, BMW, Ford, Volvo, Honda, Peugeot,Citroen, Toyata en Jaguar gaan Carplay aanbieden.

Carplay is bedoeld om makkelijker te communiceren met de iPhone. Het luisteren van muziek, navigeren met Maps, bekijken van inkomende berichten en handsfree bellen wordt met behulp van Carplay mogelijk gemaakt op een touchscreen en een knop op het stuur.

Deze week is in Geneve de Genava International Motor Show waar een aantal fabrikanten auto's met geintegreerde Carplay zullen demonstreren. Het is nog onduidelijk of en wanneer het systeem bruikbaar is in het Nederlands. Dit omdat Carplay grotendeels gebruik maakt van Siri, waar tot op heden nog geen Nederlandse versie voor bestaat.

Hieronder een korte introductievideo, gemaakt door Volvo, welke een indruk geeft van de toepassingen van Carplay. CarPlay komt beschikbaar als een update op iOS 7 en werkt samen met de iPhone 5, 5S en 5C.

Plaats een reactie

Vul hieronder je naam en reactie in: