24/10/12 Apple verliest opnieuw Nederlandse rechtzaak van Samsung

Samsung heeft in Nederland een overwinning geboekt ten koste van Apple. In Den Haag heeft de rechter bepaald dat Samsung geen inbreuk maakt op intellectuele eigendommen van Apple.

Apple patent intellectuele eigendommenVanmorgen is de uitspraak naar buiten gebracht door de rechtbank. Het gaat om een Europees patent op het bewust negeren van verkeerd geachte touch-aanrakingen of het bewust negeren van gelijktijdig aanraken van tegenstrijdige opties in een app of op een touch-besturingssysteem.

Apple heeft deze Europese patent in 2009 aangevraagd en in 2011 toegekend gekregen. Volgens de fabrikant maakt Samsung hier inbreuk op met zijn smartphones en tablets die draaien op Android vanaf versie 2.3. 

Door de Haagse rechtbank is Samsung in zijn gelijk gesteld. Zodoende hoeft Samsung zijn Android-apparaten niet aan te passen. Verder wordt Apple ook nog veroordeeld om de proceskosten te betalen, waardoor Apple een totaalbedrag van meer dan 325.000 euro moet vergoeden.

Al eerder stelde de rechtbank Samsung in zijn gelijk toen Samsung door Apple werd beschuldigd. Apple is hierna in hoger beroep gegaan. Dit hoger beroep is opnieuw afgewezen door de rechtbank in Den Haag.

 

Plaats een reactie

Vul hieronder je naam en reactie in: