07/09/12 Apple schrapt Samsung van de lijst voor het leveren van geheugenchips

Na al eerdere rechtzaken tussen Samsung en Apple zal de band tussen de twee concurrenten nog slechter worden. Vandaag was in de Korean Economic Daily te lezen dat Apple heeft besloten om Samsung van de lijst te schrappen voor het leveren van geheugenchips voor The new iPhone.

Volgens een anonieme bron staat Samsung nog wel op de lijst van leveranciers voor het leveren van andere onderdelen voor The new iPhone, maar dus niet meer voor het leveren van de geheugenchips voor de iPhone 5. Apple zou hiervoor nu gaan overstappen naar Toshiba, Elpida en SK Hynix.

Volgens Reuters staat Samsung nog wel op de lijst van Apple. Samsung accepteert alleen geen orders meer, simpelweg omdat Samsung teveel geheugenchips heeft gebruikt voor haar eigen smartphones. Verder weet Reuters te melden dat het niets te maken heeft met de recente rechtzaak die Samsung verloren heeft.

In de Koreaanse krant wordt ook gemeld dat Apple Samsung ook heeft geschrapt van de lijst voor het leveren van batterijen. 

In onze ogen blijft het een lastige wereld, die voor een ieder moeilijk is te begrijpen. De twee grote fabrikanten zijn momenteel elkaars grootste concurrenten en brengen elkaar veel schade toe, maar dat weerhoudt ze er niet van om nog steeds producten van elkaar af te nemen.

 

Plaats een reactie

Vul hieronder je naam en reactie in: