01/08/12 'Apple had iPhone bijna afgeblazen door problemen met onderdelen'

Sir Jonathan Ive, hoofddesigner bij Apple, heeft tijdens een praatje op de Creative Summit laten weten dat de iPhone een aantal keren bijna was afgeblazen. Dit in verband met onderdelen die niet de juist kwaliteit konde behalen.

Zo vertelde Ive over een prototype van de iPhone waarbij de nabijheidssensor het niet goed deed. Wanneer hij de telefoon aan zijn oor zettte en het beeldscherm zich uit moest schakelen, belde hij per ongeluk een nummer - niet bepaald de bedoeling. Dit zorgde ervoor dat Apple de iPhone voorlopig nog niet uit wilde brengen.

De iPhone werd gezien als een goed product - goed, maar niet fantastisch. Voor Apple is was de telefoon dus nog niet op het niveau dat het moest zijn.

Gelukkig heeft Apple de problemen op weten te lossen en is de iPhone op de markt gekomen. Inmiddels zijn we bijna bij de iPhone 5 aanbeland, die waarschijnlijk in september gepresenteerd zal worden. Inmiddels zijn er al zo'n 250 miljoen iPhones verkocht, en blijven de telefoons ook in Nederland onverminderd populair.

Jonathan Ive

Plaats een reactie

Vul hieronder je naam en reactie in: