22/04/13 App Store lucratiever dan de Google Play Store

Ondanks de grote dekkingsgraad van Android en dus ook de Google Play Store, is de Apple App Store toch de meest winstgevende van de twee. 74% van de totale omzet binnen applicatiewinkels werd behaald binnen de digitale winkelplaats van Apple.

Dit in tegenstelling tot het aantal downloads van de winkels. In de Play Store wordt namelijk beduidend meer gedownload dan in de online winkel van Apple. Onderzoekers van het onderzoeksbureau Canalys hebben dit onderzocht. Volgens het bureau heeft de Apple Store een jaarlijkse omzet van om en nabij de 1,6 miljard dollar. Dit bedrag is schrikbarend hoog in vergelijking met de totale omzet in deze branche, namelijk 2,2 miljard dollar.

Apple gebruikers moeten natuurlijk voor veel applicaties betalen, meer dan de Android gebruikers. Of dit het grote verschil verklaard durf ik niet vast te stellen, maar dit heeft wel degelijk invloed op de totale omzet.Volgens het onderzoeksbureau komt 51% van de downloads uit de Play Store. Wij zijn benieuwd naar de omzet in de toekomst. Momenteel vechten BlackBerry en Windows hard om een groter marktaandeel te krijgen. De toekomst zal het uitwijzen.

Plaats een reactie

Vul hieronder je naam en reactie in: