10/09/14 Alles over de iPhone 6 en iPhone 6 Plus

Tijdens Apple's eigen Keynote pers event zijn gisteren de iPhone 6 én de grotere iPhone 6 Plus aangekondigd. De iPhone 6 heeft een scherm van 4.7 inch, en de iPhone 6 Plus heeft een scherm van 5,5 inch. Beide smartphones komen in 3 kleuren (silver, gold, space grey) met keuze uit 16GB, 64GB of 128GB opslag. De twee nieuwe iPhones zijn vanaf 26 september leverbaar in Nederland.

iPhone 6 Retina HD Beeldscherm

Beide nieuwe iPhones beschikken over een Retina HD beeldscherm. De iPhone 6 is 6.9mm dik, de iPhone 6 Plus slechts iets dikker met 7.1mm. Hiermee zijn beide iPhones dunner dan de iPhone 5s die 7.6mm in diepte is.

iPhone 6 en iPhone 6 Plus Retina Display

iPhone 6 Reachability

Een reden waarom Apple tot lancering van de iPhone 6 zweerde bij een display niet groter dan 4 inch was de bediening met één hand. Om ook de iPhone 6 en iPhone 6 Plus goed te kunnen blijven bedienen met een hand is Apple met de term Reachability gekomen. Door de TouchID-knop tweemaal te tappen roep je het notificatiescherm op. In horizontale stand heb je de beschikking over een gecentreerd toetsenbord met verschillende veel gebruikte toesten er omheen. Oude apps schalen automatisch naar het nieuwe formaat scherm, nieuwe apps kunnen hiervoor worden geoptimaliseerd.

Nieuwe A8 Chip

iPhone 6 heeft een vernieuwde 64-bit A8-chip, en is 13 procent kleiner dan zijn voorganger, waardoor in de behuizing van de iPhone 6 meer plek is voor andere componenten. Deze nieuwe processor is ondanks dat deze kleiner is wel 20 procent sneller. Dit is onder andere goed nieuws voor gamers die vooral op grafisch gebied hele krachtige games mogen verwachten.

M8-coprocessor Ook beschikt de iPhone 6 over een M8 motion-coprocessor. Deze meet je activiteiten en je gezondheid en is slim genoeg om het verschil op te merken tussen lopen en fietsen. Ook kan deze chip hoogte en snelheid bij houden.

 

Camera van de iPhone 6

Ondanks dat zowel de iPhone 6 als de iPhone 6 Plus nog steeds beschikken over een 8 megapixel camera (wat Apple gebruikt sinds de iPhone 4), is de camera geavanceerder door een geheel nieuw Focus Pixels-technologie. Hierdoor bevatten foto's minder ruis, werkt de autofocus sneller en kunnen panoramafoto's tot wel 47 megapixels groot zijn. Beide nieuwe iPhones kunnen slowmotion filmen tot 240 frames per seconde.

Betalen met de iPhone 6

De iPhone beschikt over NFC techniek, een techniek waarmee op korte afstand kan worden gecommuniceerd met andere apparaten. Apple zet met NFC vol in op elektronisch betalen onder de naam Apple Pay. Met Apple Pay kun je je iPhone 6 als betaalmiddel gebruiken door je smartphone tegen een betaalterminal op de balie van de winkel te houden en binnen luttele seconden is de transactie voltooid.Via de Touch ID-vingerafdrukscanner van de iPhone kan de vinger worden gebruikt als pincode. Grote restaurantketens als MacDonalds en Subway gaan de dienst ondersteunen in de VS. Het is nog onduidelijk wanneer ook buiten de VS gebruik kan worden gemaakt van Apple Pay

Batterijduur van de iPhone 6

De accuduur van de iPhone 6 batterij moet onlangs de grotere displays langer meegaan dan de iPhone 5s. Hoeveel mAh beide nieuwe iPhones aan boord hebben is niet bekend gemaakt maar volgens Apple heeft de iPhone 6 14 uur gesprekstijd en tien dagen standby. Verder 10 uur browsen op 3G-internet en 11 uur op wifi.

De batterij van de iPhone 6 Plus is nog een stukje krachtiger. De accu in dat toestel is goed voor 16 dagen standby tijd, 12 uur internetten via 3G en 14 uur video kijken.

Beschikbaarheid iPhone 6 en iPhone 6 Plus

Zowel de iPhone 6 als de iPhone 6 Plus komen in Nederland uit op 26 september. Wel zullen de betere webshops Apple's nieuwe smartphones direct als pre-order aanbieden. Wil je er zeker van zijn dat je als eerste de nieuwe iPhone op zakt hebt, plaats dan een voorbestelling. Vaak zijn er voorraadproblemen waardoor niet iedereen bij de lancering een toestel kan bemachtigen.

Plaats een reactie

Vul hieronder je naam en reactie in: