24/04/14 Apple wil dit jaar 70 miljoen iPhone 6-toestellen verkopen

Apple wil dit jaar nog maar liefst 70 miljoen iPhone 6-toestellen verschepen. De Amerikanen zetten daarmee een stuk hoger in dan bij de introductie van de iPhone 5S.

Het dappere doel is door Chinese media naar buiten gebracht op basis van analisten van Barclays Capital. In het verleden is informatie uit die koker vaker juist gebleken.

De iPhone 6 komt waarschijnlijk uit in twee formaten: een met een scherm van 4,7 inch, en een met een scherm van 5,5 inch. Dat is fors groter dan de huidige generatie iPhone-toestellen, die het met een 4 inch scherm moeten doen.

Waarschijnlijk wordt de iPhone 6 in september gepresenteerd. De kleinere versie moet dit jaar nog in de winkels liggen, maar volgens geruchten is de 5,5 inch-variant pas later te koop wegens productieproblemen.

Volgens Barclays heeft een Taiwanees bedrijf, Catcher, 15% van de behuizingen voor de iPhone 6 voor haar rekening gekregen. Catcher gaat 10,5 miljoen behuizingen maken, wat zou betekenen dat er in totaal 70 miljoen iPhones op de planning staan.

07-06-2014 - 20:00

Plaats een reactie

Vul hieronder je naam en reactie in: