02/07/14 Apple update levert veel klachten op

Apple heeft een nieuwe versie van de iPhone & iPad software beschikbaar gesteld. Het betreft iOS 7.1.2. Inmiddels zijn er een hoop mensen die klachten hebben ingediend tegen de update.

Veel mensen benaderde Apple via Twitter of deden een negatieve uitlating over het besturingssysteem op andere social media platformen. Zo zijn veel iPhones vastgelopen tijdens de update en hebben veel gebruikers de smartphone moeten resetten. In eerste instantie werd aangeraden om nog even te wachten met het updaten van je toestel. Dit om eventuele problemen te voorkomen. Inmiddels is er wel een oplossing gevonden waardoor je de update direct zou kunnen uitvoeren.

Wat als mijn iPhone vastloopt tijdens de update?

1.) Je kunt om te beginnen een harde reset uitvoeren. Zodra je beeld vast blijft lopen kun je door de homeknop en de aan/uitknop tegelijkertijd in te drukken en vast te houden een harde reset uitvoeren. Als je deze enkele seconden vasthoudt zal je scherm zwart worden, laat de iPhone even een minuutje rusten en start hem daarna volgens normale procedure weer op. Je kunt de update opnieuw proberen uit te voeren.

2.) Werkt stap 1 niet, dan kun je altijd een update uitvoeren via iTunes. Door je toestel aan te sluiten op een computer of laptop die beschikt over iTunes kun je iOS 7.1.2. alsnog installeren. Zodra je telefoon aangesloten is op de computer of laptop kun je iTunes opstarten. Rechtsboven zie je welke iPhone er nu aangesloten is, klik vervolgens op “zoek naar update”. Zodra je daar op geklikt heb zul je de optie krijgen “Download en werk bij”, kies hier voor. De iPhone zal nu via de laptop of computer ge-update worden.

Mocht ook deze optie niet werken is er nog een laatste alternatief. Het is wel belangrijk dat je deze optie goed overweegt voor je hem uitvoert. Je kunt namelijk een herstel plegen waarbij alle gegevens worden verwijderd om vervolgens iOS 7.1.2. te installeren. Natuurlijk kun je een reservekopie maken en opslaan en die uiteindelijk weer terugzetten op de iPhone. Echter kun je ook wachten tot de bugs uit de update zijn gehaald en hem dan zonder enkel probleem updaten via de iPhone zelf.

Plaats een reactie

Vul hieronder je naam en reactie in: