iPhone 4S 16GB

Apple iPhone 4S 64GB

De 10 scherpste deals van Nederland

De iPhone 4S is op 4 oktober 2011 officieel aangekondigd door Apple. Qua uiterlijk is er niets veranderd, maar wel is het toestel een stuk sneller dankzij de A5-chipset. Ook de camera is verbeterd (8 megapixel i.p.v. 5). Het scherm is even groot gebleven: 3.5".

Beoordeel dit toestel:
5
Gebaseerd op 15 stemmen
Heb je nog een contract?

Apple iPhone 4S 64GB aanbiedingen

Dit zijn de beste deals van vandaag! Liever meer minuten of MB's? Filter de aanbiedingen en vind jouw persoonlijke beste deals.
Filter de beste aanbiedingen
Tip GSM Provider Min/sms Internet Goedkoopste bij: Gemiddelde maandprijs*
* de maandprijs is de gemiddelde prijs p/mnd over het gehele contract, inclusief extra's zoals aansluitkosten

Een ogenblik geduld. Het samenstellen duurt maximaal 15 seconden.

iPhone 4S review

Op 4 oktober 2011 heeft Apple op het hoofdkantoor te Cupertino een nieuwe iPhone aangekondigd. Terwijl de hele wereld verwachtte dat Tim Cook, de nieuwe CEO van Apple, de iPhone 5 aan de wereld zou presenteren bleef het bij een upgrade van de huidige iPhone, de iPhone 4S. De nieuwste smartphone van Apple wordt vanaf 28 oktober geleverd aan Nederlandse klanten, en kent een aantal belangrijke verbeteringen ten opzichte van de iPhone 4.

Desondanks is 'slechts een upgrade' te kort door te bocht. Wanneer we alle specificaties van deze nieuwe iPhone 4S onder elkaar zetten kunnen we toch zeker spreken van opnieuw een zeer complete smartphone draaiend op een nieuwe versie van Apple's iOS (iOS 5). In combinatie met diensten als iCloud en iTunes Match (straks meer hierover) brengt Apple het gebruik van de mobiele telefoon opnieuw naar een hoger niveau.

Snellere processor, nieuwe Antenne

De iPhone 4S maakt gebruik van dezelfde processor (A5-chip) als in de iPad 2 wat de nieuwe smartphone volgens Apple tot zevenmaal sneller zou maken dan de huidige iPhone 4. Ondanks deze snelheidswinst dankzij de dual core processor blijft de batterijduur behouden: tot acht uur spreektijd en zes uur internetgebruik via 3G.

Deze nieuwe processor en videochip maken vooral indruk wanneer een demonstratie wordt gegeven van één van de nieuwe games die gelanceerd gaat worden voor de iPhone 4S: Infinity Blade. De grafische beelden van deze game zijn bijzonder indrukwekkend!

Vlak na de introductie van de iPhone 4 kreeg Apple een stortvloed van negatieve publiciteit over zich heen over de geïntegreerde antenne, snel omgedoopt tot het onderwerp 'Antennagate'. Ondanks dat het om een storm in een glas water bleek te gaan en uiteindelijk praktisch niemand écht hinder ondervond van de zogenaamde death-grip (een manier van het vasthouden van de telefoon waarbij het bereik weg zou vallen) heeft Apple de antenne in de iPhone 4S geoptimaliseerd. De antenne is geplitst in twee onderdelen, een voor ontvangst en een voor verzenden. Met deze nieuwe techniek oppert Apple dat datasnelheid in theorie tot 2x zo snel is ten opzichte van de voorloper (14.4mbps tegenover 7,2mbps op de iPhone 4 ).

Betere camera

Veel aandacht tijdens de presentatie ging ook naar de betere camera. Die kreeg een update van 5 megapixel naar 8 megapixel en een nieuwe lens met een groter f/2.4 diafragma. Het resultaat is 75% meer lichtinval, 33% snellere reactietijd en 26% betere auto-witbalans. Wat de reactietijd betreft, tussen het schieten van 2 foto's ligt nog slecht een halve seconde verwerkingstijd. Voortaan is het ook mogelijk te filmen in HD met 1080p resolutie en met beeldstabilisatie.

Het nieuwe mobiele besturingssysteem van Apple: iOS 5

Vanaf 12 oktober beschikbaar: Apple iOS 5. Dit nieuwe platform bevat een aantal nieuwe apps, waaronder een app waarmee echte kaarten verstuurd kunnen worden via Apple. Via de iPhone 4S maak je een kaart die je vervolgens kunt laten afleveren, waarbij je bij aflevering een bevestiging krijgt dat de kaart is aangekomen.

Een andere nieuwe App is iMessage, wat wordt omschreven als BBM voor iOS5 inclusief push-functie. Deze app is te vergelijken met BlackBerry Ping en Whatsapp en maakt het mogelijk om (gratis) berichten (tekst, foto, video) te versturen via 3G of WiFi. Ook nieuw is de PC Free functie wat het mogelijk maakt de iPhone 'Over the Air' te activeren en updaten, zonder dat je deze dus hoeft te connecten aan Mac of PC.

Update: de iPhone 4S 64GB is te updaten naar iOS 6.

iCloud

Een fantastische nieuwe dienst van Apple is iCloud. Hiermee stelt Apple gebruikers in staat al hun documenten, muziek, film etc. gratis in de iCloud op te slaan om via verschillende apparaten te kunnen benaderen. Neem je bijvoorbeeld een leuke foto tijdens een feestje dan wordt deze automatisch doorgezet in de iCloud en kun je de foto zonder dat je er iets voor hoeft te doen later direct bewerken via bijvoorbeeld je iPad op PC. Apps en muziek kunnen ook weer makkelijk opnieuw worden gedownload vanuit de cloud. Met de nieuwe Find My Friends apps kun je hiernaast ook nagaan waar je vrienden uithangen, als ze er tenminste voor hebben gekozen om deze informatie met je te delen.

iCloud is dus gratis voor iOS5 en Lion gebruikers waarbij er tot 5GB aan data kan worden geupload. Als dit niet genoeg is kan er extra data worden bijgekocht.

Nog iets nieuws: iTunes Match

Een andere leuke nieuwe dienst, eerst alleen verkrijgbaar in de VS is iTunes Match. Voor $25,- per jaar kun je deze dienst gebruiken waarbij je muziekbibliotheken buiten je eigen bibliotheek en buiten iTunes kunt vergelijken en ontbrekend muziekmateriaal met iTunes kunt synchroniseren, wat wordt verrijkt met 'al het goede wat iTunes te bieden heeft'.

Revolutionaire spraakherkenning: Siri

Voice control gestuurde spraakopdrachten bestaan al even, maar op de iPhone 4s heb je een complete Personal Assistent in je broekzak. Met het systeem genaamd Siri kun je praktisch alles wat je met de iPhone kunt via stemopdrachten laten uitvoeren. En dit gaat dus een heel stuk verder dan “Bel Philipp”. Dit is ook te zien in onderstaand filmpje. “Wat voor weer wordt het overmorgen in Amsterdam”, of “Zoek een leuk Argentijns restaurant in Utrecht” moeten geen probleem meer zijn. Ook leuk: als je tijdens het joggen een sms-bericht binnenkrijgt terwijl je via een headset naar muziek luistert kun je door de opnametoest van de headset tweemaal in te toetsen vragen of het bericht kan worden voorgelezen. Nog niet zo heel bijzonder? Stel je dan voor dat er in het bericht wordt gevraagd of je zin hebt om 'op donderdagmiddag iets te drinken'. Via de headset kun je de controlevraag stellen of er donderdagmiddag niets in de agenda staat, en als dit het geval is kun je opdracht geven het bericht te replyen dat je donderdag zin en tijd hebt. De afspraak wordt vervolgens automatisch in de agenda gezet! Wel bijzonder? Dat dachten wij ook!

Design

Qua design is er aan de buitenkant niets veranderd. De afmetingen zijn exact hetzelfde, alleen is de 4S wel drie gram zwaarder geworden. De antenne is verbeterd - een heikel punt waar de iPhone 4 veel kritiek op heeft gehad. Daarbij is de iPhone 4S een 'world phone' en ondersteund zowel CDMA- als GSM-netwerken.

Het touchscreen is ook onveranderd gebleven. We vinden dus nog steeds het 3.5" Retina display in de iPhone 4S, met een resolutie van 960x640 pixels. Hoewel dit beeldscherm niet bepaald de grootste op de markt is, is het wel een van de allerscherpste touchscreens.

Geheugen: 16, 32 of 64 GB

Naast 16 en 32GB kan je nu ook kiezen voor een 64GB versie om al je muziek, foto's en video's mee te nemen. De iPhone 4 is alleen leverbaar in 16 en 32GB varianten, en de grotere variant is dan ook positief ontvangen.

Algemeen

Model: iPhone 4S 64GB
OS: Apple iOS 7
Maten: 115.2 x 58.6 x 9.3 mm
Gewicht: 140 g
Beschikbaar: oktober 2011

Beeldscherm

Touchscreen
Formaat: 3.5 inch
Resolutie: 640 x 960 pixels
Type: LED-backlit IPS TFT

Camera

Camera
Megapixel: 8 megapixel
Flits
Autofocus
Zoom: digitaal
Frontcamera
Video opnemen

Prestaties

Processor: 1 GHz
Aantal cores: 2
Werkgeheugen: 512 MB

Geheugen

Intern: 64 GB
Uitbreidbaar
Tot maximaal: n.v.t.

Connectiviteit

Wi-Fi
USB
Bluetooth
HDMI
GPS
NFC

Netwerk

Frequenties: Quad-band
3G
HSDPA
LTE (4G)

Batterij

Capaciteit: 1432 mAh
Spreektijd: tot 14 uur
Standbytijd: tot 200 uur
Verwisselbaar

Multimedia

MP3-speler
Radio
Luidspreker
3,5 mm jack
Games
iPhone 4S 16GB
iPhone 4S 16GB
Apple iPhone 4S 64GB
iPhone 4S Siri introductiegerrit
15 juni 2012 - 21:39
kan ik dit toestel los kopen
Stel een vraag over dit toestel op iPhone Deals.nl