iPhone 4 16GB

Apple iPhone 4 8GB

De 10 scherpste deals van Nederland

De iPhone 4 is Apple's voordeligste iPhone van het moment. Het toestel beschikt over een superscherp Retina-display en een 5 megapixel camera. De iPhone 4 is verkrijgbaar in het zwart of wit, en draait op iOS 7.

Beoordeel dit toestel:
4
Gebaseerd op 141 stemmen
Heb je nog een contract?

Apple iPhone 4 8GB aanbiedingen

Dit zijn de beste deals van vandaag! Liever meer minuten of MB's? Filter de aanbiedingen en vind jouw persoonlijke beste deals.
Filter de beste aanbiedingen
Tip GSM Provider Min/sms Internet Goedkoopste bij: Gemiddelde maandprijs*
* de maandprijs is de gemiddelde prijs p/mnd over het gehele contract, inclusief extra's zoals aansluitkosten

Een ogenblik geduld. Het samenstellen duurt maximaal 15 seconden.

iPhone 4 review

De belangrijkste verandering ten opzichte van de eerdere iPhone is het aangepaste uiterlijk van de telefoon. De gebogen kunststof afwerking heeft plaats gemaakt voor een strak, reflecterend glazen behuizing met langs de randen roestvrij stalen banden, welke ten grondslag liggen aan het veel besproken 'antennagate' probleem, maar hierover later meer. Aan de voorzijde bevindt een 3,5-inch, 640x960 pixel resolutie display, met de codenaam Retina van Apple, die bepleit dat het scherm zo scherp is dat het menselijk oog individuele pixels niet van elkaar kan onderscheiden.

Hoewel het nieuwe ontwerp er fantastisch uitziet voelt het in de hand wat koud en industrieel aan. De subtiele ergonomie van de vorige iPhone-modellen ontbreekt en de afwerking met geborsteld staal voelt scherp aan met de vingers. Over vingers gesproken, op de nieuwe iPhone 4 zul je rekening moeten houden dat zowel op de voor- als achterkant vingerafdrukken kunnen achterblijven tijdens het gebruik van de telefoon. Ondanks dat de wat zachtere, ronde vormen zijn vervangen door strakke harde lijnen is de iPhone 4 opnieuw een echte eye-catcher en zie je duidelijk dat overal met een goed design-hart over is nagedacht.

Huidige iPhone-gebruikers zullen weinig verrassingen tegen komen bij het opstarten van de iPhone 4. Net zoals bij het kopen van een nieuwe Mac of pc, is het toch teleurstellend te worden verwelkomd met hetzelfde besturingssysteem als voorheen. Zeker wanneer je de iOS 4 firmware hebt gedownload voor je 3G of 3GS zullen er, behalve de (beduidend) snellere reactie- en laadtijden, geen verrassingen zijn tijdens het gebruik van de iPhone 4.

De continental grip

In tennis is de continental grip een standaard racket grip. Als je de iPhone echter op deze tennisracket manier vasthoudt schijnen hier vervelende gevolgen aan vast te zitten. Ja, we hebben het over de iPhone 'dead grip'.

Het eerste wat we deden met de iPhone 4 toen we het uit het mooie doosje haalden was het vastpakken volgens deze dead grip en te kijken wat voor invloed dit heeft op het aantal streepjes van bereik op het scherm. Het duurt ongeveer 30 seconden voordat de eerste bar daalt, en daarna bleek het bereik stabiel te blijven. Hiermee lijken de grote hoeveelheid commentaren en negatieve berichtgevingen omtrent dit onderwerp enigszins overtrokken, alhoewel iets dergelijks niet past bij een duur, high-end telefoon van Apple.

We zijn wat meer gaan inzoomen op dit punt en hebben de telefoon op meerdere plaatsten getest. Toen we de telefoon in de stad testten met een sterke netwerkdekking, bleef de telefoon functionaliteit goed, zelfs wanneer de iPhone slechts een staafje signaal meldde. Ook tijdens de online snelheid test tijdens de dead grip konden we geen merkbaar verlies van snelheid opmerken. Hoewel we wel schommelingen in de resultaten zagen, konden we niet kortsluiten dat dit is gerelateerd aan een ontwerpfout. Echter, tijdens dezelfde test in een gebied van lage netwerkdekking, zagen we wel degelijk schommelingen in bereik. Hier verloren wij soms tot 2 of 3 streepjes, totdat wij onze hand verplaatste waarnaar het bereik verbeterde. Hiermee moet opgemerkt worden dat concurrerende telefoon modellen in dergelijke gebieden ook geen vol bereik aangeven, zij het dat dit niet wordt beinvloedt door de manier van vasthouden.

Hoewel veel van de iPhone 4's hardware hetzelfde is gebleven als de 3GS, is de 5-megapixel camera een enorme verbetering. Apple gebruikt een nieuw verlicht beeldsensor in de camera, een technologie die nog maar net is goedgekeurd door de fabrikanten van compacte point-and-shoot digitale camera's, en door geen enkele andere fabrikant van mobiele telefoons. Deze sensor is ontworpen om betere prestaties bij weinig licht te krijgen, zodat je de camera overal in kunt zetten.

De iPhone-camera is een van de beste camera telefoons die we hebben getest, en vrijwel zeker de snelste. Vanaf het moment dat je op de ontspanknop op het scherm drukt duurt het minder dan 3-honderdsten van een seconde om vast te leggen. Deze snelheid betekent dat je die magische momenten nu echt vast kunt leggen, zonder last te hebben van wazige foto 's, te wijten aan de handdruk.

De iPhone 4 neemt ook video op in HD. Je zou kunnen zeggen dat de video-opname beter is dan op andere telefoons maar vooral de kwaliteit van het geluid wat wordt opgenomen tijdens het maken van een filmpje is nog niet van hoog niveau.

Facetime

Facetime is de naam voor het videobellen op de nieuwe iPhone. Je kan hiermee alleen videobellen met andere iPhone 4-gebruikers. Je start een Facetime-conversatie door eerst iemand met een iPhone 4 te bellen. Dit gaat wel ten kosten van je belbundel. Het telefoontje via de provider stopt zodra je de knop ‘Facetime’ aantikt. Op dat moment verloopt het beeld én het geluid via de internetverbinding. Het videobellen met Facetime gaat niet ten kosten van je belminuten in je bundel. Facetime werkt helemaal over WiFi, net zoals Skype bijvoorbeeld doet.

Prestaties

Apple heeft een hoge benchmark neergezet met haar voorgaande iPhone modellen maar is er alsnog in geslaagd de prestaties van haar nieuwe iPhone 4 te verbeteren ten opzichten van de 3G en 3GS. Dankzij de nieuwe A4 1GHz processor is het duidelijk merkbaar dat je (nog) vloeiender door het menu bladert en de apps (nog) sneller laden. Het is en blijft werkelijk een genot om de iPhone aan het werk te zien!

De nieuwe multi-tasking functie, welke onderdeel is van iOS 4, werkt goed op de nieuwe hardware en is een belangrijke verbetering welke het gebruik van de iPhone over de hele linie beïnvloedt. Met deze multi-tasking functie is het mogelijk om meerdere apps tegelijkertijd te draaien, zonder dat dit ten koste gaat aan de snelheid van de telefoon. Waar je voorheen altijd eerst een app moest afsluiten alvorens je een andere app wilde gebruiken blijven de apps nu (op de achtergrond) actief zodat je eenvoudig tussen meerdere draaiende apps kunt wisselen. Overigens draait de iOS 4 in combinatie deze multi-tasking functie ook goed op de iPhone 3GS (niet op 3G), in die zin is het verschil in prestatie tussen de 3GS en iPhone 4 niet significant.

Update: de iPhone 4 is te updaten naar iOS 6.

Update 19/8/2013: iOS 7 is ook te downloaden voor de iPhone 4.

Conclusie

Alhoewel Apple volgens ons slecht is omgegaan met de antennagate door in eerste instantie de schuld bij haar klanten neer te leggen wegens het verkeerd vastpakken van de telefoon , hebben wij mogen ervaren dat er op dit punt veelal overtrokken is gereageerd op de vele blogs, fora en in het nieuws. Wij zelf hebben dit probleem slechts zeer beperkt kunnen reproduceren en ondervinden niet vaker netwerkproblemen dan dat wij met andere telefoons doen. Wel heeft het ons verbaasd hoe Apple is omgegaan met de stortvloed aan kritiek die zij, al dan niet terecht, ontvingen van mensen die veel geld hebben betaald voor een telefoon waar zij vaak meerdere jaren van gebruik willen maken.

Dat gezegd hebbende, is en blijft de iPhone 4 een bijzonder mooi en goed werkend product. De wijze waarop Apple de smartphonemarkt heeft veranderd is veelzeggend en dit zie je terug op de manier waarop ook andere fabrikanten hun hardware ontwikkelen. De iPhone 4 ziet er fantastisch uit, de telefoon werkt snel, soepel en heeft met de App Store de grootste mobiele app winkel tot haar beschikking! Voor ieder wat wils!

Algemeen

Model: iPhone 4 8GB
OS: Apple iOS 7
Maten: 115.2 x 58.6 x 9.3 mm
Gewicht: 137 gr
Beschikbaar: juni 2010

Beeldscherm

Touchscreen
Formaat: 3,5 inch
Resolutie: 960 x 540 pixels
Type: LED-backlit IPS TFT

Camera

Camera
Megapixel: 5
Flits
Autofocus
Frontcamera
Video opnemen

Prestaties

Processor: 1 GHz
Aantal cores: 1
Werkgeheugen: 512 MB

Geheugen

Intern: 8 GB
Uitbreidbaar

Connectiviteit

Wi-Fi
USB
Bluetooth
HDMI
GPS
NFC

Netwerk

Frequenties: Quad-band
3G
HSDPA
LTE (4G)

Batterij

Capaciteit: 1420 mAh
Spreektijd: tot 14 uur
Standbytijd: tot 300 uur
Verwisselbaar

Multimedia

MP3-speler
Radio
Luidspreker
3,5 mm jack
Games
iPhone 4 16GB
Apple iPhone 4 8GB
Apple iPhone 4 8GB
iPhone 4 16GB - commercialTipTien
18 juni 2012 - 11:53
Beste Anna,

Het is ook mogelijk om een Smart Plus abonnement te kiezen in de T-Mobile Shop. Klik op het bestelformulier op 'Kies een ander abonnement', en selecteer vervolgens Smart Plus.
Anna
17 juni 2012 - 13:39
Bij de t-mobile webshop zie ik dat er alleen een ismart abonnement verkocht wordt bij de iphones. is dit om een specifieke reden (applicaties en functies werken anders niet)?
TipTien
09 mei 2012 - 16:04
Beste Arjan,

Los kost de iPhone 4 8GB bij de voordeligste shop 476 euro: http://goo.gl/jnJ3T

Het klopt dat er een MicroSim in de iPhone gaat. Dit kunnen wij echter niet voor u regelen - wij zijn dan geen de webshop, maar een vergelijkingssite. En MicroSim kunt u bij uw provider aanvragen.
Arjan
09 mei 2012 - 12:36
Wat kost dit toestel los, zonder abonnement? Kunt u mijn huidige simkaart dan overzetten? Ik heb begrepen dat er dan een kleiner sim-kaartje in moet? Kunt u dit allemaal voor mij in orde maken? Gaat uw service allemaal zover?
TipTien
28 januari 2012 - 08:31
Beste Judith,

Klik bij de TipTien op 'Stel je eigen TipTien samen', daar kan je onder 'Contractsduur' selecteren dat je alleen 1-jarige deals wilt zien.
Judith Pastoor
27 januari 2012 - 19:04
Hoi zit het met de 1 jarige deals?
Stel een vraag over dit toestel op iPhone Deals.nl